Zwerftocht 16 februari 2019

 Zoeken, zwerven en soms zwoegen. Dat is het uitgangspunt van Zwerftocht Zeeland, die zaterdag 16 februari in de buurt van Burgh-Haamstede gehouden wordt. Het is een event  voor mannen die dichter bij elkaar en bij God willen komen.  Thema dit jaar is Rotsvast.

De eerste editie in 2017 bracht 110 mensen op de been. Deelnemers lopen een flinke route door polder, bos en over strand en worden onderweg  getrakteerd op spreekbeurten over het thema. Die opzet is afgeleid van de karakterweekenden die mannenorganisatie de 4e Musketier met enige regelmaat organiseert.  Daarbij gaan mannen een weekend lang de natuur in met hun tentje en slaapzak op de rug.

Zwerftocht Zeeland is een soort light-versie van dat initiatief. Een combinatie van fysieke en geestelijke inspanning, maar dan beperkt tot één dag. Daarvoor hebben twee clubs de handen ineengeslagen: KVA (Kamp Vuur Avond) Veere en KVA Burgh-Haamstede. Stuk voor stuk christelijke organisaties die (niet gebonden aan een specifieke kerk) mannen willen inspireren en uitdagen om (opnieuw) warm te lopen voor de liefde van God.

Deelnemers aan Zwerftocht Zeeland verzamelen op de boerderij van familie De Hoop aan de Meeldijk in Burgh-Haamstede. Daar staan eerst wat uitdagende activiteiten gepland, waarna in groepjes van een man of tien aan de circa twaalf kilometer lange tocht wordt begonnen.

Ook meedoen bestel hier uw tickets.